Tjenester

Bevegelighet, pust og avspenning i gruppe

Antall deltakere:

Max 10

Hensikt med treningen:

Målet med treningen er å skape en sterk og smidig kropp med god balanse og stabilitet som vil kunne redusere smerter og stivhet. Fokus er å øke sirkulasjon som vil løsne på stramt bindevev og stive muskler og ledd. Deltakelse vurderes etter en individuell samtale og undersøkelse av fysioterapeut.

Innhold:

Timen inneholder rolige og sirkulasjonsfremmende bevegelser, dype tøyning- og stretchinsgøvelser i kombinasjon med konsentrasjons og pusteøvelser. Vi bruker myke baller i ulike størrelser og foamroller i noen av timene.
Timen avsluttes med liggende avspenning.

Påkledning:

Tights og en fleece til avspenning.

 

For påmelding og informasjon ved henvendelse til Jette Lanng Pedersen på mail jette@sentrum-fysioterapi.no eller telefon 91329924

Kognitiv terapi
Morten og Jette har tatt utdannelse i Kognitiv terapi i fysikalsk medisin og rehabilitering ved Norsk forening for kognitiv terapi. Kognitiv terapi er en populær og etterspurt tilnærming til behandling og selvhjelp. Metoden benyttes både ved psykiske og fysiske lidelser, og for mennesker i alle aldre.

Ønsker du å vite mer finner du det ved å aktivere linken under.
https://www.kognitiv.no/

Artroseskole

Aktiv med Artrose

Oppfølging av pasienter med artrose i kne og hofte. 

Hva er Aktiv A?

Aktiv A er et kurs for deg med hofte- eller kneartrose. Deltakelse i AktivA innebærer at du først skal være med på pasientundervisning der en fysioterapeut som har deltatt på utdanningsprogrammet i AktivA vil gi deg bedre innsikt i din artrosesykdom, behandling av denne og hva du selv kan gjøre for å bedre dine symptomer. Deretter vil du gjennomgå et ca 8-12 ukers individuelt tilpasset treningsprogram med trening to ganger i uken som du i samråd med din fysioterapeut kan velge å gjøre individuelt eller i gruppe.

Før oppstart og etter 3, 12 og 24 måneder vil du også besvare et elektronisk spørreskjema (kan sendes i post for de som ikke har mulighet til å besvare elektronisk)

Lungegruppe

Treningsgruppe for personer med kols/astma/hjerte og lungeproblemer

Mandager Kl 10.00 til 11.15

Treningen er lagt opp som sirkeltrening og består av ulike øvelser og aktiviteter for både styrke, kondisjon og bevegelighet. Alle øvelser tilpasses den enkeltes funksjonsnivå.
Før deltakelse tar vi deg inn til en individuell undersøkelse og kartlegging av ditt funksjonsnivå.

Målet med dette tilbudet er å:

 • Stimulere til fysisk aktivitet.
 • Lære og kjenne sin kapasitet og sine begrensninger.
 • Bedre opplevelse av å mestre hverdagen.
 • Forebygge ytterligere forverring av sykdommen.
 • Ta ansvar for egen helse, hjelp til selvhjelp.
 • Møte andre i samme situasjon.

For spørsmål/påmelding kontakt fysioterapeut Jette Lanng Pedersen, Tlf. 61 26 25 10. Mob: 91329924. E-mail: kontakt@sentrum-fysioterapi.no

Balansegruppe

Fredager 11.00-12.00 

Etter individuell vurdering blir noen pasienten tilbudt trening av styrke og balanse i gruppe. Dette er spesielt rettet mot eldre som har falt og/eller har økt risiko for å falle. Treningen er basert på Otago-programmet, et øvelseprogram for forebygging av fall og skader hos eldre. Treningsøvelser er direkte overførbare til funksjonelle hverdagsaktiviteter som for eksempel gangfunksjon eller reise/sette seg fra en stol. Pasienten mottar også et hjemmetreningsprogram med individuell tilpasning. 

 

Bassenggruppe

For informasjon ta kontakt med Morten på tlf 91327596

  Nakke og skulder gruppe

  Varighet: grupper på 1 time og 15 min samt grupper på 1. time og 30 minutter.

  Nivå 1: Gruppe på dagtid.
  Nivå 2: Gruppe på kveldstid. Generelt noe tyngre øvelser, men dette kan tilpasses individuelt.

  Innhold:

  Gruppetreningen er lagt opp som sirkeltrening med 60 sek trening og 15 sek. pause/stasjonsbytte. Øvelsene er allsidige med hovedfokus på nakke/skulder og rygg. Øvelsene kan tilpasses deltakernes individuelle behov.

  Timen starter med ledet oppvarming til musikk. Deretter stasjonstrening med 16-20 varierte øvelser. Timen avsluttes med grundig uttøying og ledet avspenning.

   

  Målgruppe – for deg med:

   

  • Fibromyalgi
  • Muskel- og skjellettplager
  • Ryggplager
  • Nakke- og skulderplager
  • Eller om du ønsker å trene forebyggende under kyndig veiledning
  Parkinsongruppe

  Trening i gruppe for de diagnostisert med parkinson. For informasjon ta kontakt med Morten på tlf: 91327596

  Medisinsk qigong
  Medisinsk qigong er en treningsform som kineserne har praktisert i mer enn 5000 år og er en av grunnpilarene innen tradisjonell kinesisk medisin. Treningen er først og fremt en selvhjelpsmetode hvor målet er å trene på skape indre ro og håndtere en travel hverdag.
  Denne treningsformen er etter hvert tatt mer og mer i bruk i vesten.

  Forskning viser at medisinsk qigong har en meget positiv effekt på en rekke sykdommer og stressrelaterte tilstander. Dette skylles først og fremst at treningen har en sterkt avspennende, stress reduserende og sirkulasjons fremmende effekt. Forskning har vist at nivået av stresshormoner reduseres i flere timer, etter 30 min trening.

  Treningen består av myke og rolige bevegelser til musikk. Det er nettopp langsomheten og enkelheten i øvelsene sammen med en rolig pust og konsentrasjon som gjør den så effektfull på stressrelaterte tilstander. Øvelsene styrker også koordinasjon, balanse og stabilitet og myker opp stive ledd og muskler.
  Det er nettopp langsomheten og enkelheten i øvelsene sammen med en rolig pust og konsentrasjon som gjør den så effektfull på stressrelaterte tilstander og sykdommer som søvnforstyrrelser, astma, allergier, lettere angst og indre uro, høyt blodtrykk, ME og utmattelsestilstander, smertetilstander, stivhet og smerter i muskel- og skjelett systemet så som fibromyalgi og andre revmatiske sykdommer.

  Når du trener medisinsk qigong blir du kjent med kroppen din på en annen måte enn gjennom styrke og utholdenhets aktiviteter. Muskler og ledd mykes opp. Treningen hjelper deg til å være tilstede her og nå. Man blir mer harmonisk og det blir lettere å slappe av.

  For mer informasjon om kurs og individuell opplæring kontakt
  kontakt@sentrum-fysioterapi.no eller
  direkte til Jette på 91329924

  Revmatikergruppe
  Torsdager 10.30 – 11.45 

  Målgruppe:

  Personer med revmatiske tilstander

  Alle pasienter må til individuell samtale og undersøkelse av fysioterapeut for vurdering før deltakelse.

  Innhold:

  Variert lett trening til musikk leddet av fysioterapeut og tilpasset deg med en revmatisk sykdom. Treningen er lagt opp som sirkeltrening med allsidige øvelser som kan tilpasses deltakernes individuelle behov. Timen starter med 10 minutters ledet oppvarmning til musikk. Deretter 45 minutter med øvelser på matte.